Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärd föregick våldsam krock

Vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på Stockholmsvägen i Västerås. Olyckan föregicks av en vansinnesfärd, där den vållande bilisten i mycket hög fart bland annat körde förbi en polisbil på fel sida innan han krockade.

Annons

– Det hela började med att en civil polisbil blev omkörd på E18. Föraren körde mycket fort och körde på ett olagligt sätt om till höger trots att det var fritt fram till vänster om polisbilen, säger Ivan Åslund, LKC-befäl på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Den vansinneskörande mannen, en 24-åring hemmahörande i Stockholmsområdet, vek sedan av från E18 och fortsatte i mycket hög fart upp via Folkparksmotet och ut på Stockholmsvägen. Där körde han enligt ögonvittnesuppgifter till vlt.se rakt fram i korsningen och krockade med en annan personbil.

Den civila polisbilen hade kört efter 24-åringen direkt efter den trafikfarliga omkörningen och stoppade 24-åringen efter krocken och förhindrade honom att ta sig därifrån när han försökte smita.

– Kollegorna kontaktade ledningscentralen och vi fick dit fler enheter som assisterade vid gripandet.

24-åringen fördes till Polishuset för provtagning och förhör.

– Mannen uppvisade spår av narkotika i kroppen. Vi hittade även en mindre mängd narkotika i mannens ägo, säger Ivan Åslund.

24-åringes misstänks för grov vårdslöshet i trafik samt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk.

Bägge bilarna blev såpass krockskadade att de inte kunde köras från olycksplatsen för egen maskin utan de måste bärgas därifrån.

Hur gick det för den eller de personer som färdades i den andra bilen som blev påkörd?

– Vi har inga uppgifter om några direkta personskador, säger Ivan Åslund.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här