Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinneskörningen: 44-åringen häktas för människorov

 
Kidnappardramat i Västmanland 2016
Visa alla artiklar

Den 44-årige man som anhållits för en serie brott på olika platser i Västmanland under tisdagen, häktades under torsdagen av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för bland annat människorov.

44-åringen medgav häktningsyrkan, men motsatte sig några av brottsrubriceringarna. Mannen, och hans försvarsadvokat Per Odeling ville att han skulle häktas för olaga frihetsberövande istället för människorov. Men efter förhandlingar bakom stängda dörrar gick tingsrätten på åklagarens linje och han häktades alltså för bland annat människorov.

Dessutom häktades mannen för grov misshandel, grovt vapenbrott, grovt olaga tvång, tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov vårdslöshet i trafik. Den utsatta kvinnan ska vara lindrigt skadad fysiskt men hur hon mår psykiskt är inte känt. Mannen mår, enligt hans advokat, dåligt och är ångerfull.

–Han har medgivit häktningen av respekt för de anhöriga och för att visa att han tar ansvar för sina gärningar, säger försvarsadvokaten Per Odeling.

Under fredagsförmdidagen ska tingsrätten ta ställning till om mannen ska genomgå en stor sinnesundersökning eller inte. Åtalet ska vara väckt senast 5 januari, och enligt Per Odeling har utredningen gått så långt att det förhoppningsvis inte behöver dra ut mer på tiden än så.