Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterextremister släppta efter förhör

(Uppdaterad 20.00) De som under tisdagen suttit frihetsberövade misstänkta för våld mot högerextrema i Kolsva 2012 har släppts.

Annons

Under tisdagsmorgonen har polisen slagit till mot flera adresser i Mälardalen. Enligt Eskilstuna-kuriren har flera personer gripits misstänkta för brott mot sina politiska motståndare.

Tisdagsmorgonens polisinsats har enligt Eskilstuna-kuriren lett till att flera personer med kopplingar till en grupp vänsteraktivister som kallar sig Revolutionära fronten gripits. Enligt tidningen utreds ledande personer i gruppen för ett 30-tal brott mot personer i den högerextrema miljön.

I augusti såg vittnen hur fem maskerade män krossade fönster och sprejade på fasaden till en lägenhet på Bjurhovda. Lägenheten tillhör en kvinna med kopplingar till Svenskarnas parti. Västerextrema Revolutionära fronten tog på sig ansvaret för vandaliseringen.

Enligt polisen i Västmanland har inga personer i Västerås gripits, utan gripanden har skett i bland annat Eskilstuna, Stockholm och Göteborg.

Brotten som står i centrum för utredningarna är enligt Västmanlandspolisen bland annat skadegörelse, olaga hot och två fall av grov misshandel i Kolsva den 29 september 2012.

Då hade högerextrema hyrt Folkets park för att ha fest där. Festen stördes dock av meningsmotståndare från Revolutionära fronten som trängde sig in, slog sönder bilar, vandaliserade och misshandlade flera högerextrema grovt.