Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterextremister störde SD

Ett 25-tal vänsterextremister från Revolutionär front uppträdde så aggressivt mot tre Sverigedemokrater, som hade ställt upp ett bokbord på Hantverkargatan, att de tvingades packa ihop och lämna platsen.

Händelsen inträffade strax efter klockan 14 på lördagseftermiddagen. En av de tre Sverigedemokraterna, John Bergström som är partiets andra namn på kommunlistan i Västerås, upplevde situationen som så hotfull att han enligt egen utsago fruktade för sitt liv.

Polisen hade dock full kontroll på situationen, de hade fått information om att något var på gång. Vänsterextremisterna stoppades när de var på väg in i Västerås och identifierades.

Väl inne centrala Västerås hade polisen omkring 20 man som bevakade vänsterextremisterna.

John Bergström anser att det är fel att de, som hade tillstånd att stå på platsen, fick ge sig av därifrån, och inte de andra.

Men polisen framhåller att medlemmarna i Revolutionär front inte hade begått något brott och kunde därför inte avvisas. Att Sverigedemokraterna upplevde att de var hotade räcker inte för ett ingripande.