Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet kapar banden med Ung vänster

Vänsterpartiet i Västerås vill inte ha något med lokala Ung vänster att göra. Detta efter avslöjanden om stöd till vänsterextremism.

Annons

Vänsterpartiet i Västmanland avbryter alla samarbeten med Ung vänster i länet. Detta efter att ordföranden och tre styrelsemedlemmar har stängts av.

Avstängningarna grundar sig i deras stöd för de vänsterextrema grupperna Revolutionära fronten och AFA. Sveriges Radio Västmanland har avslöjat att en av de avstängda styrelsemedlemmarna är medlem i Revolutionära fronten.

Hans Jansson, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Västmanland, tar avstånd från vänsterextremismen.

– Man blir riktigt förbannad. Vi lever i ett rättssamhälle. Våld hör inte hemma här, oavsett om man kallar det politiskt våld eller fotbollshuliganism, säger han.

Vänsterpartiet i länet kommer i nuläget inte att stödja och hjälpa lokala Ung vänster. Ungdomsorganisationen får inte heller vara i Vänsterpartiets lokaler längre.

Efter avstängningarna försöker Ung vänster söker nu efter nya styrelsemedlemmar.

Hans Jansson hoppas att de lyckas hitta ungdomar som vill jobba politiskt, utan våld.

– Tyvärr skadar det här Vänsterpartiet. Ungdomar kan skrämmas bort. Men vi hoppas att vi kan få ett fungerande Ung vänster i Västmanland.