Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet kräver att Mimers styrelse avgår

Vänsterpartiet protesterar mot Mimers planer på att sälja 750 lägenheter till ett privat bolag – och kräver styrelsens avgång.

I ett pressmeddelande som skickades ut sent i torsdags kväll, kräver Vänsterpartiet att Mimers styrelse avgår.

Anledningen är Mimers planer på att sälja lägenheter på Bäckby och Skallberget till ett privat bolag som bättre kan utveckla dessa områden. Vänsterpartiet ifrågasätter Mimers förklaring att det saknas inspiration för hur dessa områden ska utvecklas.

Läs också: Mimer säljer fastigheter – berör 749 lägenheter

– Om inte Mimers ledning känner att de klarar av sitt uppdrag vore det en bättre lösning att avgå i stället för att lägga ut människors hem till försäljning, säger Vasiliki Tsouplaki, gruppledare för Vänsterpartiet i Västerås, i pressmeddelandet.

Lars Korkman (S), ordförande i Mimer, säger till VLT att han inte tänker avgå.

– Nej. Jag tycker att Mimer har utvecklats på ett bra sätt. Vi bygger inte alls enbart dyra lägenheter, vi bygger billiga också, som på Vallby.

Försäljningen av bostadshus på Bäckby och Skallberget berikar områdena, anser han.

– I dag är Mimer väldigt dominerande i dessa stadsdelar. Och vi kommer annars att bli ännu mer dominerande eftersom vi ska bygga mer där. Vi tror att nya ägare till några av husen kan bidra med ännu fler idéer om hur områdena kan utvecklas.

Att Vänsterpartiet ställer krav på hans avgång är inget han bryr sig om:

– Vänsterpartiet har ju rätt att göra det även om jag inte skulle kräva att någon skulle avgå enbart för att man inte delar denna persons åsikt.

Försäljningen kommer att tas upp under kommunfullmäktige, enligt Vasiliki Tsouplaki:

– Jag har krävt att beslutet om försäljning ska komma till kommunfullmäktige, vilket jag har fått ett löfte om från Lars Korkman, säger hon i en intervju med P4 Västmanland.