Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet kräver mer vegetarisk mat i skolorna

Servera vegetarisk mat en dag i veckan i länets skolor. Det förelår Vänsterpartiet i sitt miljöpolitiska program som släpps på torsdag.

Vänsterpartiet Västmanland lyfter i sitt miljöpolitiska program fram vikten av en vegetarisk livsstil, vilket partiet anser gynna såväl hälsa som miljö.

– Vi tycker att det är viktigt att kött- och fiskkonsumtionen minskar. Därför anser vi att alla skolor i länet ska ta sitt ansvar och servera vegetarisk mat en dag i veckan, säger Hans Jansson, distriktsordförande (V).

Partiet anser att grön el, ekologisk mat, biogasfordon och energisnåla produkter ska användas i kommun- och landstingsverksamhet. Och partiet vill bygga ut järnvägs-, tåg- och busstrafiken.

Hur tar du dig fram, kollektivt eller med bil?

– Jag försöker åka kollektivt, eller cykla, men ofta använder jag bilen eftersom jag har hela länet som upptagningsområde och måste ha med mig material till aktiviteter.

Vad kör du för bil?

– En Opel Corsa Eco med jätteliten motor. Den drar lite bensin vid stadskörning.

Enligt programmet vill partiet satsa på Västmanlands natur.

– Vi vill rusta upp vandringslederna, göra dem mer tillgängliga, även för de med funktionsnedsättningar.

För att sprida information om det miljöpolitiska programmet bjuder partiet på vegetarisk mat på Sigmatorget under torsdag eftermiddag.

Äter du vegetarisk mat en dag i veckan?

– Nej, jag äter vegetariskt då och då, men jag borde göra det oftare, säger Hans Jansson.