Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var arbetsförmedlare åt dottern - varnas

Den kvinnliga arbetsförmedlaren hjälpte sin dotter - nu varnas hon av arbetsförmedlingens personalnämnd.

Det var den 28 september 2011 som det uppdagades att arbetsförmedlaren, i ett försök att hjälpa, skrivit in sin egen dotter på sig själv. Kvinnan agerade således arbetsförmedlare åt sin egen dotter och återaktualiserade henne som arbetssökande när hon skrivits ut ur arbetsförmedlingen.

Dessutom har hon vid två tillfällen gått in och gjort manuella ändringar i dotterns sökandeblanketter. Arbetsförmedlaren har uppgett att hennes agerande var på grund av oro för dottern som ska ha stora problem med minnet, ångest och dyskalkyli. Symptom som ska undersökas av läkare.

Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd bedömer att kvinnan genom att hjälpa dottern brutit mot regler och lagar mot jävighet. Det är inte tillåtet att, på det vis kvinnan gjort, hjälpa och handlägga vänner eller familj.  Arbetsförmedlaren har även varnats att fortsatt beteende som det hon nu varnats för kan leda till att hon sägs upp från sin tjänst.