Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var tacksam för din Postnord-brevbärare

De 33 278 (enligt Wikipedia) personer som är anställda inom Postnord (även i Danmark) får varje dag de går till sitt jobb "försvara" sig emot alla angrepp på Postnord. Det finns så klart sådant som ingen på arbetsplatsen vill försvara, men det är ju ett arbete för deras arbetsgivare att ta itu med. Men säg att det är 31 000 personer som dagligen utför ett helt perfekt arbete för att du ska få din post levererad i rätt tid och på rätt plats och jämför det med allt elände och klank som dessa personer får stå ut med. Jag kommer att belysa några exempel när du ska vara glad för att du har en brevbärare som utför sitt arbete på bästa sätt.

Det finns inga klagomål på Bring Citymail, som ägs av norska staten. Nej, för där räddar Postnord dem genom att dela ut deras felsorterade brev och plastpåsar som de också verkar ha svårt att dela ut. Då får Postnord dela ut dem med en dags försening. Postnord bjuder dem på en utdelning när de inte hittar, men fult att lägga posten på "gul" låda för omsortering.

Alla möjliga kan teckna avtal om utdelning av post utan att man ser konsekvenserna av detta. Jag skickade en 75-årspresent i form av bok till min bror 45 mil härifrån, boende i Norrland, Boken skulle delas ut av Schenker som tyckte att närmaste utlämningsställe var 6,5 mil bort (alltså 13 mil för att hämta). Vi (min bror och jag) ville få den levererad av Postnord fram till dörren! Fullt möjligt!

Siri Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare