Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var tredje länsbo på fejjan

Minst en gång i veckan, ibland flera gånger per dag.

35 procent av svenskarna uppger att de besöker Facebook minst en gång i veckan. Och flitigast av alla är uppsalaborna. Västmanlänningarna ligger inte långt efter.

Undersökningen kommer från TNS SIFO och presenteras av Sveriges Annonsörer.

– Användandet av Facebook ökar fortfarande i Sverige, även enligt Facebooks egna uppgifter, säger Tobias Eidem, ordförande i Sveriges Annonsörers kommitté för internetmarknadsföring, KIM.

Facebook grundades 2004 och hade på mindre än ett år fått över en miljon användare. Enligt Facebooks egen statistik finns det idag över 500 miljoner aktiva användare världen över och hälften av dem loggar in på sitt konto dagligen.

Västmanlänningar på facebook

Andel av befolkningen i ett län som uppger att de besöker Facebook varje vecka, i stort sett dagligen eller flera gånger varje dag:

Genomsnitt för alla län 35%

Uppsala län 40%

Stockholms län 38%

Dalarnas län 37%

Örebro län 37%

Jämtlands län 36%

Östergötlands län 36%

Västerbottens län 35%

Västra Götalands län 35%

Hallands län 35%

Skånes län 34%

Södermanlands län 33%

Västmanlands län 33%

Jönköpings län 32%

Kalmar län 32%

Värmlands län 31%

Norrbottens län 30%

Västernorrlands län 30%

Gävleborgs län 30%

Kronobergs län 29%

Blekinge län 29%

Gotlands län 28%

Källa: TNS SIFO och Sveriges Annonsörer. Sammanställningen bygger på TNS SIFO:s undersökning Orvesto Konsument 2011:1 med runt 15 000 respondenter i åldrarna 15 till 79 år.