Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdare knivhuggentvå gånger i ryggen

(Uppdaterad 13.50) Incidenten som skakar Sundbo Ungdomshem. På lördagskvällen knivhögg en 15-årig intagen pojke en av vårdarna.

På Sundbo Ungdomshem, beläget i Fagersta, sitter ungdomsbrottslingar som dömts till sluten ungdomsvård och ungdomar de som tvångsomhändertagits enligt LVU, lagen om vård av unga.

Sent under lördagskvällen knivhögg en av de intagna, en 15-årig pojke, en vårdare i ryggen. Pojken och vårdaren befann sig ensam i ett rum på hemmet. Då attackerades vårdaren av pojken med tre hugg, två i ryggen och ett i armen. Vårdaren klarade sig undan förhållandevis väl eftersom knivhuggen inte punkterade någon av lungorna.

- Det stämmer att en vårdare är skadad och förd till sjukhus. Jag kan inte säga mer nu, jag måste ta hand om det här, säger tf. instanschefen Björn Andersson, på lördagskvällen.

15-åringen, som vårdades på Sundbo enligt LVY, har anhållits misstänkt för mordförsök. Polisen vet ännu inte vad som legat bakom knivattacken, men ska höra pojken senare under söndagen.

Den knivhuggna vårdaren opererades på söndagen för skadorna han fick i överfallet.

-Han är tagen efter det som har hänt, säger Lars Fjellman på polisens krimjour.

Hur pojken fått tag i en kniv är ännu oklart.

Har du fått en bild av vad som brustit i säkerheten?

- Nej. Det får vi titta på. Vi gör regelbundna kontroller av det. säger Björn Andersson på Sundbo.