Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdare stal smycken från död kvinnas kropp och ringar från dementa

Kvinnan erkänner att hon tog guldörhängena från den döda kvinnan och döms nu för flera stölder från de äldre på Pilfinksgården i Västerås där hon jobbde.

Den 36-åriga kvinnan erkänner att hon tog smyckena från den döda kvinna som hon skulle göra i ordning på gruppboendet Pilfinksgården på Råby i Västerås. Hon förklarar att hon behövde pengar och att hon lämnat in guldörhängena på en pantbank.

Som VLT tidigare skrivit anhölls kvinnan misstänkt för brotten i oktober 2016. Nu döms hon i Västmanlands tingsrätt för stöld i tre fall, grov stöld i nio fall och bedrägeri i tolv fall. I de flesta fall har hon stulit ringar från äldre dementa som hon vårdat på gruppboendet. Sen har 36-åringen lämnat in stöldgodset på olika pantbanker.

Läs även: Misshandeln på Bäckby – polisen: "Vi har bra uppgifter"

Smycken stal hon också från hyresvärden som hon hyrt ett rum från. Den dömda kvinnan berättar själv hur hon tagit en vigselring och en förlovningsring från garderoben i hyresvärdens sovrum. Hyresvärden menar att kvinnan stulit fler smycken och pengar.

Kvinnan blev påkommen med att ha försökt stjäla en ring när hon skulle massera en boendes händer. Den dömde nekar till att hon skulle tagit ringen utan menar att hon bara tog av den tillfälligt. Efter den händelsen fick kvinnan sparken från boendet.

Kvinnan döms till fängelse i två år och två månader. Tingsrätten skriver i domen att stölderna är allvarliga eftersom de riktats mot äldre dementa i deras hem av en person som de är helt beroende av.

Läs mer: 35-årig kvinna misstänkt för stölder på demensboende – anhölls på tisdagen

Dementa på boende har bestulits

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka hä

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här