Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värdetransportrånet: Tåg mellan Sala och Västerås ställdes in i jakten på rånarna

Polisen i Västmanland hjälpte under tisdagen till i jakten efter rånarna i Enköping. Stora områden spärrades av och tåg mellan Sala och Västerås ställdes in.

Det var tre rånare med automatvapen som slog till mot en värdetransport i Enköping vid 11-tiden på tisdagen.

Ett stort område spärrades därefter av i centrala delarna av Enköping och polisen sökte med helikopter.

Vid 15-tiden ställdes också tåg in mellan Sala och Västerås. Det påverkade fjärrtåg på sträckan mellan Stockholm och Linköping förbi Sala och Västerås. Efter drygt 20 minuter var tågtrafiken åter i rullning.

Dessförinnan hade en trolig flyktbil hittats i Heby och en i Sala, vilket indikerade att rånarna kan ha tagit sin tillflykt till Västmanland.

– Vi kommer att ta två bilar i beslag. Den ena är anträffad i Heby och den andra i Sala. Sedan återstår att bekräfta att det är rätt bilar givetvis, säger Lars Sundin, RLC-befäl i Uppsala.

På vilket sätt är bilarna kopplade till rånet?

– Vi tror att de användes som flyktbilar. Anledningen till att vi misstänker det är att vi fått vittnesuppgifter. Bilarna kommer att plockas in för teknisk undersökning.

Västmanlandspolisen har hjälpt till i sökandet efter värdetransportrånarna. Under eftermiddagen kunde två personer gripas vid Sala station, enligt än så länge obekräftade uppgifter.

Värdetransporten som utsattes för rånförsöket tillhör företaget Loomis. Rånarna kom inte över några pengar utan lämnade platsen innan rånet var fullbordat.

Läs också [+]: Misstänkta personer gripna i Sala