Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdslös bilist utreds

Polisen utreder nu de många brott som den vansinneskörande 21-åringen från Uppsala län kan ha gjort sig skyldig till.

- Han är anhållen och åklagaren funderar på att begära honom häktad. Det är viktigt att han stoppas från att köra så här, säger Tommy Kämpe vid Västmanlandspolisens krimjour.

Utredningen har visat att 21-åringen förutom fredagens omtalade vansinneskörning - se artikel här intill - kört vårdslöst och livsfarligt vid åtminstone ett ytterligare tillfälle:

- Det rörde sig då om färd på gång- och cykelbanor och mot färdriktningen på gatorna, säger Tommy Kämpe.

21-åringen kunde gripas av Västmanlandspolisen efter ett långt efterföljande som börjat i Uppsala län efter en bensinsmitning där. I en falskskyltad bil, utan körkort och uppenbart grovt narkotikapåverkad körde 21-åringen i hög fart västerut.

Minst en bil blev påkörd och många bilister blev vittne till den livsfarliga framfarten. Till slut fattade Västmanlandspolisen beslut att försöka preja 21-åringen vilket lyckades vid Munktorpavfarten väster om Hallstahammar.