Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför behandlas sjuka så illa?

Annons

Behandlas alla sjuka så illa? frågar signaturen "Undrar hans fru" i en insändare. Det är en bra fråga som jag instämmer i. Min erfarenhet är tyvärr att vård och omsorg till stora delar är dysfunktionell i Västerås. Jag bedömer att äldrevården och vården av multisjuka är så usel att den är direkt farligt.

Patienterna bollas runt mellan olika vårdgivare utan samordning eller fungerande kommunikation. Det är mängder av olika personal inblandad. Allt ska gå fort och ingen har tid att lyssna på patienten eller närstående. Alla hänvisar till andra. Allt går på lösa boliner och vårdcentralen tar inget ansvar för helheten. Det är så slarvigt och rörigt att det inte ens kan fungera i teorin.

Kommunens korttidsboende fungerar inte alls enligt de lagar och bestämmelser som finns. Det är mest förvaring utan tillstymmelse till strukturerad vård och behandling.

Patientsäkerheten för äldre och multisjuka tycks sedan länge vara satt ur spel i Västerås. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, är väl medvetna om problemen men tycks stå handfallna. Under tiden lider och dör människor i onödan. Varför?

P-O Lundh, anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons