Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför behandlas sjuka så illa?

Behandlas alla sjuka så illa? frågar signaturen "Undrar hans fru" i en insändare. Det är en bra fråga som jag instämmer i. Min erfarenhet är tyvärr att vård och omsorg till stora delar är dysfunktionell i Västerås. Jag bedömer att äldrevården och vården av multisjuka är så usel att den är direkt farligt.

Patienterna bollas runt mellan olika vårdgivare utan samordning eller fungerande kommunikation. Det är mängder av olika personal inblandad. Allt ska gå fort och ingen har tid att lyssna på patienten eller närstående. Alla hänvisar till andra. Allt går på lösa boliner och vårdcentralen tar inget ansvar för helheten. Det är så slarvigt och rörigt att det inte ens kan fungera i teorin.

Kommunens korttidsboende fungerar inte alls enligt de lagar och bestämmelser som finns. Det är mest förvaring utan tillstymmelse till strukturerad vård och behandling.

Patientsäkerheten för äldre och multisjuka tycks sedan länge vara satt ur spel i Västerås. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, är väl medvetna om problemen men tycks stå handfallna. Under tiden lider och dör människor i onödan. Varför?

P-O Lundh, anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare