Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför fallskärmsavtal med skattepengar?

Hur motiverar Västerås stad att den nya stadsdirektören får en fallskärm på 24 månader?

Om man har en lön på 140 000 kronor i månaden – och den är säkert rimlig – borde man klara av att bygga upp sin egen buffert och även en stadsdirektör kan väl vara med i a-kassan om det skulle vara så att man är helt oduglig på det.

Privata företag kanske kan göra så här även om det sticker i ögonen, men det är helt vansinnigt att slösa med skattepengar på det viset.

Argumentet "Vi har ingen anställningstrygghet" som man får höra ibland är en käftsmäll på alla som inte tjänar 140 000 i månaden och inte har någon anställningstrygghet alls. Klanta dig på jobbet och få närmare 3,4 miljoner som fallskärm.

Noterbart att M och KD reserverade sig mot beslutet, men även deras förslag på 12 månader är för mycket. Vi andra kommunalt anställda sitter med tre eller sex månaders uppsägningstid och 0 månader i fallskärm.

Privata företag kanske kan göra så här även om det sticker i ögonen, men det är helt vansinnigt att slösa med skattepengar på det viset.

Sven Östlinger

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare