Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför firar Svenska kyrkan i förtid?

Tack till svenska kyrkan i Västerås för en mycket fin allhelgonahelg! Det var mängder av fina musikgudstjänster och andakter och andra evenemang i kyrkorna och inte minst i kapellen på Hovdestalunds kyrkogård.

Tack också till domkyrkan för många intressanta förrättningar under det gångna "reformationsåret". Dock undrar man varför firandet avslutades 31 oktober i år – exakt på dagen 500 år sedan Luther offentliggjorde sina 95 teser. Då inleddes reformationen. Därför kändes det märkligt att 500-årsminnet avslutades då. Det logiska hade varit att istället inleda 500-årsfirandet den dagen. Ett utslag av den svenska, smått barnsliga ivrigheten att fira viktiga tilldragelser i förtid, månne? Vi firar ju de stora helgerna på respektive aftnar istället för påföljande 'dagen', som övriga världen gör.

Per Mikael Högman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare