Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför inte bjuda på show E.M.D?

E.M.D anstränger sig tyvärr för hårt med att försöka bevisa att de inte är ett boy band. I kväll förstod man varför det tagit trion tre år som grupp att göra en konserthusturné.

På torsdagskvällen hade E.M.D turnépremiär i Västerås. För att kunna genomföra en konsert i ett riktigt konserthus inför en publik som betalat runt 300 kronor för biljetterna så behöver man låtar.

Det har inte E.M.D tillräckligt av. Så de bjuder på covers som Gangsta’s Paradise (Coolio), Burning (Cue och Garou), Ain’t That Just The Way (Lutricia McNeal), Anywhere is paradise (Stefan Andersson) och What is love (Haddaway).

Men det är inte det som är det primära problemet med E.M.D i kväll. Det lyser nämligen igenom att grabbarna inte gör den här turnén för sin fans, de står på scenen med sin orkester för att bevisa att de minsann inte bara är Snygg-Erik, Snygg-Mattias och Snygg-Danny utan de kan minsann också spela instrument, sjunga soul och a capella och göra ”spännande” och avskalade akustiska tolkningar på 90-talsdängor.

E.M.D är som bäst när de sjunger sina "egna" hits Jennie let me love you och Baby goodbye, och Dannys senaste schlagerbidrag In the Club.

Det är pojkbandsgrejen de är bra på så varför inte bjuda på show: göra de synkade rörelserna, ta sig för hjärtat och flörta med publiken (som inte helt otippat består av mest väldigt unga tjejer med målsman) med lite smör? Det är då vi slutar tänka på de falska tonerna (Danny var i sämst skick) och ser det för vad det är – bra poplåtar!

Jag har följt E.M.D sedan starten, jag har sett dem duktigt underhålla stora publiker som skrikigt och gråtit framför scenen. Den här kvällen tog det tid innan publiken kom i gång i den fullsatta salen – och det var knappt.

Så kanske insåg också de tre musketörerna efter denna kväll, redan vid premiären av sin turné, att de ska hålla sig till stadsfestivaler, Melodifestivalen, tv-program och galor. Att sjunga i konserthus är att ta sig vatten över huvudet.

Vad: E.M.D

När: I kväll

Var: Konserthuset, stora salen