Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför kan vi inte få bo på husbåt?

Vi västeråsare som vill bo på husbåt vill gärna ha en förklaring av de politiker som ansvarar för marinorna i stan varför vi inte kan få göra det.

Det går bra att bygga sjövillor på och direkt i vattnet. Men vanliga båtar, som hör hemma i sjön och är ett naturligt fenomen på en sjö som Mälaren, det krävs det bygglov för!

Plan- och bygglagen misstolkas. Kommunen har planmonopol men vad gäller för bygglov? Själva marinan är föremål för detaljplan och bygglov men husbåtarna egentligen inte, då de inte är ”bebyggelse” i lagens mening och inte ärberörda som sådana i några förarbeten.

Jag kan bara referera till Skatteverkets ställningstagande angående husbåtar. Detta ställningstagande är till följd av att EG-domstolen i en dom har klargjort vad som skall ses som lös egendom respektive fast egendom.

Vi västeråsare vill ha svar från politikerna nu.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel