Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så få 65+ på riksdagspartiernas valsedlar?

Jag skrev nyligen en debattartikel i VLT om den handlingsförlamning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger prov på avseende skillnaden i EU:s och Sveriges syn på äldrediskriminering.

Med stöd av dess svar vill vi rikta en förfrågan till våra riksdagspartier: diskrimineras pensionärer enbart genom att inte ta med äldre partisympatisörer på valsedlarna? Vissa partier har inte en enda pensionär över 65 år på valbar plats medan andra har några få. Resultatet i form av 2 procent som representation i riksdagen tyder ju med önskvärd tydlighet på detta.

Inget parti visar att de i verkligheten vill ta vara på de äldres intressen i samhället. Endast som röstboskap hälsas vi välkomna i de olika partierna. Bara den inställningen borde vara underlag för en anmälan om äldrediskriminering enligt EU:s regler. Ett tips till riksdagspartierna: ta del av äldreförhållandet i andra länder.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel