Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför släpptes sexmördaren?

 
Nostalgi - 70-talet
Visa alla artiklar

Justitiekanslern kräver en förklaring.

Annons

20 mars 1970.

Justitiekanslern har från utskrivningsnämnden vid Karsuddens sjukhus i Katrineholm fordrat in uppgifter om de överväganden som föregått beslutet att försöksutskriva den 29-årige patient som sitter anhållen som misstänkt för mordet på 61-åriga Clary Janson i Västerås.

– Vi har inte haft några förhör med 29-åringen i dag, sade spaningsledaren poliskommissarie Uno Wåxnäs på torsdagen. Nu förbereder vi vilka föremål som ska undersökas av Statens kriminaltekniska laboratorium. Det är ju en rad föremål som den misstänkte varit i kontakt med i lägenheten. Dessutom naturligtvis den upphittade plastpåsen som varit mycket betydelsefull i sammanhanget.

I dag, fredag, återupptar man förhören med den misstänkte 29-åringen. Vid de första förhören på onsdagen mindes han ingenting av vad som utspelats i Clary Jansons lägenhet. Han kom inte ens ihåg hur han tagit sig från Stadshotellet.