Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Justitiekanslern kräver en förklaring.

Annons

20 mars 1970.

Justitiekanslern har från utskrivningsnämnden vid Karsuddens sjukhus i Katrineholm fordrat in uppgifter om de överväganden som föregått beslutet att försöksutskriva den 29-årige patient som sitter anhållen som misstänkt för mordet på 61-åriga Clary Janson i Västerås.

– Vi har inte haft några förhör med 29-åringen i dag, sade spaningsledaren poliskommissarie Uno Wåxnäs på torsdagen. Nu förbereder vi vilka föremål som ska undersökas av Statens kriminaltekniska laboratorium. Det är ju en rad föremål som den misstänkte varit i kontakt med i lägenheten. Dessutom naturligtvis den upphittade plastpåsen som varit mycket betydelsefull i sammanhanget.

I dag, fredag, återupptar man förhören med den misstänkte 29-åringen. Vid de första förhören på onsdagen mindes han ingenting av vad som utspelats i Clary Jansons lägenhet. Han kom inte ens ihåg hur han tagit sig från Stadshotellet.