Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vill S och V utöka antalet PRIV-platser på Kantzowska?

PRIV-platser går i korthet ut på att elever utan behörighet kommer in på ett nationellt gymnasieprogram trots att de inte uppfyller kraven. Nu vill Socialdemokraterna och Vänsterpartiet utöka antalet PRIV-platser på Industritekniska programmet på Kantzowska gymnasiet från en till tre.

Problemet är bara att PRIV inte existerar i den nya skollagen. Obehöriga elever ska i stället erbjudas andra alternativ, till exempel plats på ett preparandår där de kan få stöd och hjälp eller ännu bättre – en grundskola med bra kvalitet och höga kunskapsresultat där alla elever klarar kunskapsmålen.

Vi har haft tillräckligt mycket flumskola i Sverige låt oss inte tumma på kvaliteten och sänka nivån i Hallstahammar ännu mer! Må S och V ta sitt förnuft till fånga och ändra beslutet angående PRIV-platser på Kantzowska!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel