Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg attackerade hundar i Skultuna

Vid 20-tiden på tisdagskvällen attackerades två hundar av en varg i utkanten av Skultuna.
- Den var enorm. Shit va stor den var, säger Jenny Ferm, matte till en av hundarna.

Det var när Jenny Ferm och hennes vänner motionerade på sin vanliga slinga i Hägervallen i utkanten av Skultuna, som vargen dök upp. Jennys blandrastik Millis reagerade på något inne i skogen och plötsligt stod vargen på vägen framför dem.

Hela gänget började springa mot sina bilar, men vargen hann få fatt på en av hundarna – jack russeln Sacha.

- Millis reagerade igen och sprang fram till vargen. Då släppte han Sacha och gav sig på Millis i stället, säger Jenny Ferm, som är riktigt uppjagad efter händelsen.

Jenny sprang fram till vargen och började skrika och veva i armarna.

- Han släppte Millis, sen tittade den bara på mig. Han var inte ett dugg rädd trots att jag skrek och gormade allt vad jag kunde.

Gänget kunde tillslut åka därifrån. Chockade men ändå relativt oskadda. Sacha fick dock några sår på magen efter vargens attack men Millis klarade sig utan skråmor.

- Det är ingen fara med någon av dem, men jag vill varna andra. Den verkade inte rädd för människor över huvud taget. Det känns inte alls bra, säger Jenny Ferm och påpekar samtidigt att det var sista gången hon motionerade i skogen.