Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg hittades död på vägen

En död varg hittades måndag kväll på väg 233 mellan Ramnäs och Skinnskatteberg.

Vargen, en hane, hittades av en privatperson klockan 21.30 tre kilometer från Ramnäskorset på väg 233 mot Skinnskatteberg. Personen larmade polisen. Vargen hämtades av polisen och på tisdagen kördes den till Statens veterinärmedicinska anstalt där det ska undersökas vad vargen dog av.

Om det är så att vargen har blivit påkörd har den som gjort det och inte anmält det till polisen gjort sig skyldig till brott.

Enligt jaktlagen ska man anmäla till polisen om man kört på något som räknas som statens vilt, till exempel björn, varg, älg, rådjur, vildsvin eller mufflonfår.

-Om man inte gör det så är det straffbart och belagt med böter, säger Johanna von Wowern, polisens presstalesman.

Enligt Pierre Ahlgren, inventeringsansvarig för rovdjur i Västmanland hos länsstyrelsen, hittades vargen mitt i Färnareviret. Om vargen tillhör reviret eller om det är en förbipasserande varg kommer DNA-prover att visa.