Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargar åt hans hund

Jämt- och laikakorsningen Trizze blev bara ett och ett halvt år. I lördags blev han attackerad och uppäten av vargar under en älgjakt i Ramnäs.

– Det var en fruktansvärd syn. Jag trodde åtminstone att kroppen skulle vara hel och inte sliten i bitar, säger hundägaren Michael Karlsson från Hallstahammar.

Det var i lördags eftermiddag som det tio man starka jaktlaget jagade älg i Ulvsbomyren i Ramäs. Strax efter klockan ett ser Michael på sin GPS att Trizze går in på grannmarken.

Han går efter sin hund och kommer fram till en skogsväg som utgör gränsen mellan markerna. Plötsligt hör han något som låter som hundskall. Lite senare korsar en varg vägen.

– Den passerar bara några meter framför mig. Jag förstår direkt vad som hänt. Skallet kom från vargar som slogs om köttbitar, säger Michael.

Cirka 150 meter in i skogen hittar han delar av Trizze som ligger utspridda i område på cirka 50 gånger 50 meter.

Michael känner ilska över det om hänt.

– Jag är så förbannad på den vargpolitik vi har så det går inte att beskriva. Jag är ingen varghatare men vargen måste finnas under kontrollerade former.

Enligt Lars Björk från länsstyrelsen, som besiktade platsen, råder det inget tvivel om att var ett vargangrepp.

– Det finns inga andra djur som äter upp en så stor hund på 20 minuter.