Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varken fågel eller fisk...

Vädret har minst sagt varit omväxlande i sommar. I slutänden blev det en besöksmässigt genomsnittlig sommar för Skantzö bad och camping i Hallstahammar.

– Det är säkert många som tror att campingen har gått jättebra i sommar, med tanke på hur mycket folk vi hade ett tag, säger campingchefen Ronny Ring och syftar på perioden från midsommar till slutet av juli då det var i det närmaste tropiskt klimat.

– Men i maj, juni och augusti var det sämre tider, konstaterar Ronny Ring.

Antalet gästnätter uppgår till omkring 12 100 och Ronny Ring uppskattar antalet besökare i sommar till strax över 40 000.

– Det är en normal siffra, säger han.

När det gäller utländska turister är det främst holländare, belgare, tyskar och norrmän som tar in på campingen.

– Fler holländare och färre norrmän än det brukar, som jag förstått det, säger Ronny Ring, som tog över som campingchef i våras, efter Anders Säfström.

Innan Anders Säfström gick i pension lämnade han en skiss över en utbyggnad av husvagnscampingen med 50 platser på grönområdet söder om gästhamnen. Förslaget kom inte som en överraskning utan var känt bland politikerna sedan tidigare. Barn- och bildningsnämnden har haft som mål under mandatperioden 2006–2010 att förverkliga planerna.

Men så blev det alltså inte.

– Dels har vi inte orkat med. Dels prioriterar vi utbyggnaden av Tunbohallen i Kolbäck före en utökning av campingen, säger barn- och bildningsnämndens ordförande Tommy Persson (S).

Det största partiet i kommunen, Socialdemokraterna har inte heller utlovat utbyggnad av campingen i sitt valmanifest.