Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnor intar ABB Arena

På onsdag kväll drar isracingens supervecka i gång. Tre stortävlingar – inomhus i ABB Arena.

– Det kommer att gå undan som sjutton, säger Tommy Cederlund i arrangerande Hammarby Isracing.

Förra året arrangerades en landskamp och den traditionella utomhussporten lockade nästan 5 000 åskådare när den flyttade inomhus i Västerås. I år är evenemanget utbyggt till tre tävlingar. Cederlund säger att runt 5-6 000 biljetter är sålda till tävlingsdagarna.

– Förarna är lyriska, inga sprickor, inga ojämnheter i isen. Publiken är också vinnare. Vi har ju stått en 50 åskådare på matcherna och frusit häcken av oss utomhus. Nu blir det en helt annan sport, säger Cederlund om varför flytten inomhus är att föredra.

I morgon kväll öppnar evenemanget med en internationell tävling med bland andra regerande svenske mästaren Stefan Svensson och Bajentalangen Robert Henderson, 22. Givetvis är den 40 år äldre Per-Olof ”Posa” Serenius med och även de bästa ryska förarna med bröderna Ivanov i spetsen. Allt som allt deltar tio GP-förare.

– Posa lockar alltid, även om han inte är lika snabb längre.

I morgon avgörs sista omgången i elitserien. Hammarby och Örnsköldsvik toppar tabellen inför avslutningen. Eftersom de utländska förarna redan är på plats så kan elitserielagen köra med sina bästa uppställningar. För Cederlunds ”Bajen” ser det ljust ut.

- Vi är så pass bra att vi kommer att ta de poäng som räcker att ta hem elitserien.

På lördag körs den individuella SM-finalen, som tidigare har arrangerats i Uppsala.

Ett varv inomhus är 240 meter och det tar runt tolv sekunder att köra.