Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för ny tjuvliga

En ny tjuvliga härjar i Stockholm och Uppsala. De bryter sig in på skolor och arbetsplatser, stjäl nycklar och åker direkt till ägarens hem.

Lars-Olof Norling, säkerhetssamordnare vid Västerås stad, har nu skickat ut en officiell varning inom ProAros organisationer i Västerås.

Är det vanligt att skicka ut sådana här varningar?-Det är första gången jag gör det i alla fall, säger Lars-Olof Norling.

Han tror att det är en stor sannolikhet att ligan kommer till Västerås och vill därför att så många som möjligt får informationen.

– Det är viktigt att visa öppenhet i vår verksamhet, säger han.

Rune Åstrand, kriminalinspektör vid polisen i Västmanland, har hört talats om ligan. Polisen har gått ut med varningar till säkerhetssamordnare i Sala och Heby för ungefär tre veckor sedan men i Västerås har de inte gått ut med en officiell varning ännu.

– Men det finns all anledning att se över sina rutiner och inte ha värdesaker som ligger i ytterkläder, säger Rune Åstrand.