Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning: vattnet i Kvicksund måste kokas

Kvicksundsborna måste koka sitt dricksvatten tills vidare uppger Eskilstuna Energi och Miljö. Orsaken är bakteriebildning i vattenledningsnätet.

Hushållen i de berörda områdena (se karta) uppmanas att koka vattnet om vattnet ska drickas eller användas i matlagning, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland.

Uppmaningen lyder att koka vattnet tills det stormkokar, med tydliga bubblor.

Eskilstuna Energi och Miljö levererar vatten till större delarna av Kvicksund, även en stor del av hushållen på Västerås kommun-sidan av Kvicksund. Mälarenergi uppmanar alla Kvicksundsbor att koka sitt vatten tills vidare för att vara på den säkra sidan.

Om någon druckit vatten i dag och inte mår bra, är det säkrast att kontakta sjukvården, enligt Admir Ibisevic, VA-chef i Eskilstuna.

Det finns i nuläget ingen prognos för när vattenkvaliteten är som vanligt igen och kokningsrekommendationerna gäller tills vidare.