Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårt nuvarande köpbeteende är inte hållbart

Javisst är jag, precis som Sigge Synnergård (FP) antyder i sin artikel den 19 februari, en självklar förespråkare för ekologiska och närproducerade livsmedel. Hur kan jag vara annat, när det handlar om en sund och hållbar utveckling som kan ge våra barn, barnbarn och kommande generationer en framtid på denna planet?

Ur detta perspektiv är vårt nuvarande köpbeteende inte hållbart. Synnergård tycks stå för det föråldrade synsättet att ekonomisk vinning är viktigare än vår miljö. Själv värdesätter jag vår gemensamma globala miljö så pass högt, att jag inte är beredd att offra planetens överlevnad.

Det mest optimala för ”tredje världen” är väl ändå att se till att de varor som dessa länder producerar ger god avkastning på den egna, lokala marknaden? Inte att vi i Sverige kan importera dessa varor till underpris?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel