Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart tog den regionala rovdjursförvaltningen vägen?

Beslutet om regional förvaltning av våra viltstammar fattades i oktober 2009 av riksdagen. . Den rovdjursförvaltning som vi gemensamt beslutat om skall vare sig skall genomföras från Bryssel eller från Stockholm, det görs bäst av de människor som lever nära rovdjuren i sin vardag.

Nyligen fattade Naturvårdsverket beslut om lodjursjakten i vinter. Naturvårdsverket valde delegation av lodjursjakten med tak till det mellersta förvaltningsområdet, trots att alla grundförutsättningar för regionalt självbestämmande utan tak som riksdagen beslutat om var på plats. Naturvårdsverket borde bättre kunna leva upp till beslutet om ett regionalt självbestämmande.

Beslutet att flytta ner beslut om rovdjursförvaltning till länen måste genomföras fullt ut. Rovdjurspolitiken skall decentraliseras i största möjliga mån, det är en trovärdighetsfråga för rovdjurspolitiken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel