Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vartiainen klar för VIB

VIB-damerna vill slåss om en elitserieplats igen. Därför satsar klubben meriterat. VLT kan avslöja att Anna Vartiainen återvänder från SM-semifinalisterna Endre. – Helt fantastiskt, säger tränaren Jocke Grimberg.

VIB gjorde ett klipp när de signade Anna Vartiainen från Rönnby Tigers.

Den finska forwarden skolades om till back.

Och gjorde stor succé.

– Hon var grym när vi gjorde om henne till back, både defensivt och offensivt, säger Grimberg.

Vartiainen var lagkapten då.

Och hyllades för sina ledaregenskaper.

– Det är en fantastisk ledare. Jag och Jimmy (Nore, tränare) har pratat länge om att försöka värva tillbaka ”Varti”. Vi har ett väldigt ungt lag och vill egentligen ha spelare i samma ålder, men vi ville ha in en äldre ledare och där passar hon in perfekt. Hon kan säga åt vem som helst att skärpa sig på en träning.

Vartiainen lämnade VIB för Endre. Och spelade där förra säsongen.

Gotlandslaget chockade i slutspelet och pressade IKSU till fem matcher om finalbiljetten mot Rönnby.

– Jag hade mitt bästa innebandyår förra året. Men nu vill jag tillbaka och få nya utmaningar. Jag har flyttat till Eskilstuna också så det är inte så jättelångt att åka.

Vartiainen gick sönder i slutet av säsongen.

För en och en halv månad sedan opererade hon bort brosk i knät. Dessutom sitter det broskbitar i lårbenet som stör hennes spelstatus.

– Vi får se hur operationen läker. Jag vill spela och siktar på att göra det, men det är kroppen som avgör. Jag är inte 20 längre, ha, ha.

Hur tänker du kring landslaget?

– Jag har varken sagt ja eller nej. Jag har pratat med tränaren och förklarat att det är kroppen som får avgöra.

Men finskan är värvad till VIB även som ledare.

Och ska ingå i tränarstaben tillsammans med Grimberg och Nore.

– Det blir jättekul. Jag kommer att ge tips till tjejerna hur de ska agera i vissa situationer och så. Hur det blir exakt har vi inte gått igenom än.

Grimberg:

– Vi hoppas självklart att hon ska spela. Men det är hennes kropp som avgör det, som jag förstått det handlar det om hur hon kan stå emot smärtan som kommer från broskbitarna.