Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvades från Leksand - blir kvar i VIK

Han skrev 1+1 när han kom tillbaka från Leksand. Nu kan VLT avslöja att Matt Fornataro är mycket nära en fortsättning i Gulsvart.
- Han blir kvar, säger sportchefen Niklas Johansson.

VIK skrev kontrakt med centern som innehöll ett optionsår för säsongen 2014/2015.

Parterna har diskuterat att utnyttja förlängningen under säsongen - och nu ser det ut att bli så.

- Fornataro blir kvar. Det är inget snack. Han är revanschsugen och kom till oss efter en ganska medioker och tråkig säsong. Då går det inte bara att knäppa med fingrarna och tro att allt ska bli bra direkt. Alla har haft en bild av honom vilket blivit en belastning, men jag tror på honom inför nästa säsong, säger sportchefen Niklas Johansson.

Johansson och Fornataro sitter i möte på tisdag. Då är tanken att dealen ska bli helt klart.

- Jag kan säga så här, till 99,7 procent så kommer jag tillbaka nästa säsong men vi har inte spikat det helt. Vi har möte på tisdag, sen flyger jag och familjen hem på torsdag och känslan är att jag kommer tillbaka hit nästa säsong, säger Fornataro.

Centern har varit godkänd sedan comebacken i Gulsvart. Men 28-åringen har dragits med skadeproblem i bland annat ryggen.

VLT kan berätta att Fornataro under söndagen gjort en magnetröntgen i Västerås för att försöka hitta grunden till problemen.

- Jag gjorde den bara för några timmar sedan så jag har inte fått svar än. Förhoppningsvis kan vi reda ut vad som är fel så jag vet hur jag ska rehaba. Sommaren som kommer bli viktig för mig, jag måste läka kroppen och bli stark igen så att jag kan bli den spelaren jag kände att jag var för två år sedan igen.

Niklas Johansson ser inte heller skadehistoriken som ett hinder för en förlängning i Gulsvart.

- Nej, nu har det varit okej under kvalserien, säger sportchefen.

Fornataro är trea i interna poängligan i kvalserien med 2+2=4 poäng på 9 matcher. I grundserien svarade han för 4+8=12 poäng på 21 matcher.

Spelar du mot Djurgården i kvalseriens slutomgång?

- De bästa spelarna i laget måste vara bättre nästa säsong, så är det bara. Och jag anser mig själv vara en av dem och ska kunna hjälpa laget att göra det bättre nästa år, säger Fornataro.

- Så länge svaret från "MRI" inte säger att jag riskerar något så kommer jag att spela. Jag har ju spelat med de här problemen hela säsongen och även om jag inte är 100 procent så kan jag spela.