Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås-alliansen: När ska vi alla få veta vad de rödgröna vill med Västerås?

Vi från Västeråsalliansen har gjort vår hemläxa. Vårt förslag till strategisk plan presenterades för massmedia den 13 juni, överlämnades till övriga partier i kommun-fullmäktige och är i princip klart. Det enda som saknas är mätvärden för de effektmål vi vill sätta upp för att nå de tre inriktningsmålen: kunskap och lärande för livet, kreativitet och tillväxt för fler jobb samt samarbete och utveckling för god livsmiljö.

För att slutföra detta behöver vi underlag och lite hjälp av Västerås stads tjänstemän för att ta fram mätmetod och utgångs-värden. För de rödgröna väntar i stället en ordentlig bakläxa. De tycks förargligt nog ha slarvat bort sin strategiska plan.

Anders Teljebäck påstår i VLT den 14 juni att vi i Västeråsalliansen skulle ha avfärdat deras invit till samtal om strategisk plan. Han påstår även att tiden blivit för knapp för att komma överens före sommaren.

Det är riktigt att vi blev uppvaktade av de rödgröna om att starta samtal men då började vår strategiska plan bli färdig och vi vill ha med oss vårt förslag in i samtalen med den styrande minoriteten.

Vi i Västeråsalliansen började skriva på vårt förslag till strategisk plan redan i januari. Och vi har ändå haft tid att även arbeta fram ett välgrundat och genomtänkt budgetförslag.

De rödgröna tycks ha haft så ont om tid att de bara lyckats enas kring en budget. Och när de presenterade denna för massmedia kunde de inte visa upp några siffror. I stället valde det rödgröna minoritetsstyret att invänta Västeråsalliansens förslag.

Socialdemokraterna och deras koalitionskamrater borde ägna mer energi åt att formulera sina strategiska mål för Västerås 2012–2015 och mindre tid åt att skylla sin oförmåga på Västeråsalliansen.

De partier som vill göra anspråk på att styra Västerås stad måste snart börja visa mer ansvar. Vi från Västeråsalliansen vill redan nu peka ut inriktningen för Västerås utveckling de närmaste fyra åren. Men vad vill den rödgröna minoriteten? Varför är inte deras strategiska mål färdiga? Inte ens när budget för 2012 beslutades om i kommunfullmäktige kunde de rödgröna visa upp sina förslag.

När ska västeråsarna få veta vad de rödgröna vill med Västerås de kommande fyra åren? Eller är det S-märkta minoritetsstyret endast intresserade av makt för maktens egen skull? Vi från Västeråsalliansen är alltid beredda att ta ansvar, driva på utvecklingen och visar att vi gör det i överenskommelsen om budget 2012.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel