Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås får besök av Glans: "Standup är min första och största kärlek”

Det började med en turné i Skåne som nu, några år senare, fortsatt i en världsturné. Under torsdagen besöker denhyllade komikern Johans Glans stan med sin lika hyllade show "World tour of the world".

Vad som började med en “världsturné” i Skåne och som fortsatte med en “världsturné” i Skandinavien är nu inne på en världsturné i världen.

Sedan i höstas har den prisade komikern Johan Glans turnerat med sin senaste stå upp-show "World tour of the world". Han har besökt sex världsdelar och rört sig mellan städer som Tokyo, Las Vegas, Amsterdam och Buenos Aires.

– Det är nästan fyra år sedan jag var ute på turné sist och jag längtar verkligen efter att åka runt igen. Jag har så mycket jag vill prata om och det är så roligt att möta publiken. Sedan förra turnén har jag varit med i flera tv-serier och spelat musikal och så, men standup är min första och största kärlek, sa Johan Glans i ett pressmeddelande innan han åkte iväg.

Johan Glans debuterade som ståuppkomiker i Malmö 1994 och har sedan dess varit med i en rad tv-program, långfilmer och scenshower. Han är känd för sina kvicka svar i tv-programmet "Parlamentet" och är även aktuell med tv-serien "Swedish Dicks" med Peter Stormare.

Under hösten har han även hunnit framträda på mindre komediklubbar världen över, och i tio städer har han samlat på sig berättelser om kulturklyftor och andra anekdoter inför Sverigeshowerna.

Showerna fortsätter in på nästa år och många av dem är redan slutsålda. På torsdag, 24 november, gör komikern två framträdanden i Västerås konserthus.

Läs mer: Västeråsaktuella Glans kommer igen – nästa höst

Läs VLT:s recensent om Glans föreställning i Västerås 2012: Elegans och briljans med Glans