Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås får ny musikfestival

I sommar arrangeras High School Hop - Västerås nya festival. Det handlar om 1950-talsmostalgi och det är musiken som står i fokus.

- Vi vill visa att vi har väldigt bra band inom rock 'n'roll och rockabillyn, säger Nina Jedevin, som tillsammans med Dimitris Tselikis arrangerar festivalen.

Utöver livabanden som kommer att uppträda under de två festivaldagarna så kommer det att bjudas på bagageluckeloppis, utställare, mat och bar samten utställning av fina bilar från 1950-talet.

- Vi vill även att folk ska kunna prova på sådant som hör kulturen till så vi kommer till exempel att ha kurser i lindy hop och frisörer på plats som kan fixa 50-talsfrillor på besökare, berättar Nina Jedevin, som också är sångerska i det lokala rockabillybandet The High-Jacks.

High School Hop arrangeras 3 och 4 juni på Kåren, Mälardalens högskola.

- Vi ska ha riktigt kul! Vi hoppas att det kommer mycket folk så att vi kan göra detta varje år och framöver kanske kunna ta hit utländska band.

Varför gillar du 1950-talet?

- För mig handlar det först och främst om musiken, jag är uppvuxen med den. Sedan gillar jag kulturen med bilarna, kläderna och frisyrerna.