Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås flygplats gapar tom

När planet till Barcelona egentligen skulle avgå från Västerås flygplats var det bara makarna Neela och Dan Mayar som stod på terminalen.

Planet skulle egentligen ha lyft 20.30 i kväll, men ställdes in på grund av vulkanen på Island. Paret som ursprungligen är från Houston Texas i USA har bott i Västerås i tre månader. I dag hade de dessvärre missat nyheterna.

– Vi visste inte att flyget var inställt. Nu ska vi hem till lägenheten i Västerås, säger Dan Mayar.

Makarna tänkte spendera helgen i Barcelona. Men var lugna över att de inte kom längre än till flygplatsen.

– Det här är naturens krafter så det är ingens fel, säger Dan Mayar.

– Och flygplatspersonalen har varit så trevlig så det är ingen fara, lägger Neela Mayar till.

Enligt trafikassistenten Eva Karlsson hade de flesta Barcelonaresenärerna sett nyheterna, uppdateringarna på Ryanairs hemsida, fått information per mejl eller mottagit sms om att flyget var inställt. Men annat var det 14.50 när flyget till London skulle avgått.

– Då var det långa köer här, men sen la vi snabbt ut att Barcelona flighten var inställd, säger Eva Karlsson.

Eva Karlsson berättade att runt 50 Barcelonaresenärer har ringt till flygplatsen för att höra hur de ska göra.

– Bor de i Västerås kan de ju komma hit, men annars kan jag lika gärna hjälpa dem med hur man ombokar eller få pengar tillbaka via telefon, säger hon.

Något som är klart redan i kväll är att flyget till London är inställt även i morgon fredag.

– Ryanair har varit duktiga och gjort det enkelt för folk att göra ändringarna själv på dator. Förut har det varit folk här som köat. Men det har funkat bra i dag, säger Eva Karlsson.