Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås Flygplats ser över all verksamhet – även personalkostnader

Ledningen för Västerås Flygplats kallar facken till MBL-förhandlingar, enligt ett pressmeddelande. "Detta arbete omfattar också att se över alla personalkostnaderna", säger styrelseordförande Ulla persson (S).

Enligt det pressmeddelande som gick ut på onsdagen ska vd:n Tezz Torsdotter Åkerman omgående se över all verksamhet och alla kostnader för flygplatsen.

– Styrelsens målsättning är att flygplatsen senast år 2025 ska drivas på affärsmässig grund, och nu gäller det att se över alla kostnader. År 2019 är målet att flygplatsen ska ha minskat underskottet från dagens drygt 30 miljoner kronor till 20 miljoner kronor, säger Ulla Persson (S), styrelseordförande, i pressmeddelandet.

Enligt de beslut som fattades vid senaste styrelsemötet ska Västerås Flygplats på sikt sluta genomföra säkerhetskontrollen i egen regi. Flygplatsen ska också genomföra en omorganisation.

– Jag har full förståelse om detta skapar oro och undran bland medarbetarna på flygplatsen, men vi har kommit till den punkt där det är helt nödvändigt att se över all verksamhet och alla kostnader då det gäller flygplatsen. Detta arbete omfattar också att se över alla personalkostnaderna. Nu handlar det om att skapa rätt förutsättningar för att säkra flygplatsens framtid, fortsätter Ulla Persson.

Alla medarbetare har informerats om kallelsen till MBL-förhandlingar.

Läs också:

[Debatt] Ulf Hedman: Fortsatt förlustgalopp i flygplatsen

[+] Tydligare EU-regler gör att Västerås flygplats slipper granskningar

Fler i flygplatsstyrelsen fick sina avhopp godkända – skuldtyngd flygplats orsak

Mångmiljonbelopp för att säga upp avtalet med Nextjet – dina skattepengar används

Revisorer utreder flygplatsbolagets avslutade affär med Nextjet

Flygplatsbolaget i Västerås säger upp avtalet med Nextjet

Miljonavtal för flyglinje till Västerås