Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås hotell hetare än någonsin – nya rekordsiffror

Västerås besöksnäring fortsätter slå rekord. Det visar preliminära siffror över kommersiella övernattningar i staden för första halvåret 2018, sammanställt av SCB på uppdrag av Tillväxtverket.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Under 2017 ökade kommersiella gästnätter i Västerås med nästan 25 procent jämfört med samma period 2016. Och nu fortsätter ökningen med nya rekordsiffror, det skriver Västerås Marknad & Näringsliv AB i ett pressmeddelande.

Enligt de preliminära siffrorna så genomfördes 270 375 övernattningar i Västerås. Det är en ökning med nästan 50 procent jämfört med samma period 2017. Västerås ligger långt över genomsnittet i Sverige där motsvarande ökning är 3 procent.

229 225 av gästnätterna ägde rum på stadens hotell vilket är en ökning med 53 procent. Även gästnätter på camping, stugbyar och vandrarhem har ökat med närmare 26 procent. En stark bidragande orsak till ökningen är The Steam Hotel och Comfort Hotel, och ökningen har skett både på privat- och affärsresesidan.

– Möten och evenemang fortsätter att vara en stark bidragare till stadens gästnätter, likaså ser vi att fler privatresenärer väljer Västerås på helger och lov, berättar Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit på Västerås Marknad & Näringsliv AB.

De internationella gästnätterna är fortfarande en liten del av antalet gästnätter, men har ökat med närmare 100 procent, från cirka 15 000 till 30 000. Bland de länder som visar störst ökning är Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och USA.

Läs också: Hype och kändisar – så har ”Steam-effekten” hjälpt till att slå turistrekord

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons