Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås kan söka SM-veckan – saken utreds

Västerås kan tänka sig att anordna SM-veckan under sommardelen. Det skriver SVT Nyheter. Enligt SVT Nyheter Västmanland finns det dock en rad hinder som kan ställa till det för ansökan.

SM-veckan kan komma till Västerås. Staden planerar att ansöka för något av åren 2021, 2022 eller 2023.

Enligt SVT Nyheter Västmanland utreds saken av styrande politiker i kommunen, som redan ser en rad hinder för att ansöka.

Bland annat så saknas en fullgod anläggning för friidrott samt en 50-meters utomhusbassäng, enligt idrottschefen Stefan Brandberg, uppger SVT Nyheter Västmanland.

Just friidrotten och simningen utgör kärnan av SM-veckans sommardel, och klarar inte Västerås av att ha dessa anläggningar själva kan de samsöka med en annan kommun, då två kommuner får anordna veckan ihop.

Kommuner det skulle kunna röra sig om är enligt SVT Nyheter Västmanland Fagersta och Köping, men båda orterna saknar fullgoda friidrottsanläggningar, något som däremot Eskilstuna har då det även är tillåtet att söka utanför länsgränsen.

Vad beslutet blir återstår att se. Senast den sista mars ska ansökan vara inlämnad och Västerås utredning om att eventuellt söka ska vara klar under december.