Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås kontakter med Kina är viktiga

Evert Jonsson har den 21 augusti kommenterat Västerås stads och mitt agerande om relationer till Kina.

Frågan är viktig och Västerås stads hållning har vägletts av ett beslut i kommunstyrelsen (KS). För att upprätthålla kvaliteten i våra olika samarbeten så behöver antalet vänortssamarbeten begränsas. Det gör att vi säger nej till många förfrågningar.

Dock framhåller KS att vi gärna samarbetar med städer i Kina. Dessa ska inriktas på näringslivsutveckling, vilket också stödjer önskemålen hos näringslivet i Västerås. Dessa samarbeten bör vara konkreta och handla om frågor av ömsesidigt intresse.

Den politiska ledningen i Västerås kan vara dörröppnare för våra företag i relationerna med Kina. Det var därför KS-ordförande Ulla Persson deltog i en resa till Shandongprovinsen.

Det ledde till att vi i september tar emot en delegation från Jinan, den största staden i Shandongprovinsen. Vi prioriterar Västmanlands vänprovins. Det är naturligt att Västerås, största stad i länet, samarbetar med den största staden i Shandongprovinsen.

Frågan om Västerås internationella kontakter är viktig. På stadsledningskontoret arbetar vi med en ny internationell strategi för Västerås. Den kommer att föreläggas kommunstyrelsen under hösten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel