Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås MK:s Stefan Eriksson gör sin 21:a Novemberkåsa – fortsätter tills sonen debuterar

1986 åkte VMK:s Stefan Eriksson sin första Novemberkåsa. 11 – 12 november 2017 i Enköping gör han den 21:a starten. Det gör han på en fabriksny Husqvarna 350 enduro i elitklassen, Stefan, 48, känner sig i god form.

– Jag vet att Enköping kommer att bjuda på en tuff kåsa. Långa sträckor, den värsta blir en timme och en kvart. Som vanligt blir det natten som avgör, säger Stefan Eriksson.

Träningen är välskött. Han blev tvåa i veteran-RM i våras och körde Gotland GN för första gången för ett par veckor sedan. Han kom 46:a, inte illa bland tretusen åkare.

10:e platsen från 2009 är Stefan Eriksson främsta placering, av de 15 kåsor han har godkända i mål. Favoriten i år heter Niklas Persson från Karlskoga.

Eriksson siktar åtminstone på två kåsor till. 2018 i Vimmerby och 2019 i Eskilstuna. Då ska nämligen sonen William kåsdebutera.