Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås och Eskilstuna närmare gemensam bostadskö

Västerås och Eskilstuna planerar en gemensam bostadsförmedling skriver Hem och hyra. Nu vill de ta reda på intresset genom en enkät.

Med en enkät hoppas Västerås stad, Eskilstuna kommun och de kommunala bostadsbolagen Mimer och Kommunfastigheter i Eskilstuna få reda på intresset för en gemensam bostadsförmedling mellan Västerås och Eskilstuna. Alla som är intresserade kan fylla i formuläret fram till den 6 november 2017.

Som VLT skrivit tidigare har det funnits önskemål från Västerås stad att skapa en bostadskö tillsammans med flera städer i Mälardalen. Strängnäs och Enköping har tackat nej tidigare under 2017.

Nu ser det ut som att Västerås stad och Eskilstuna kommun kan få en gemensam kö- och sökfunktion för både kommunala och privata hyresrätter skriver Hem och hyra.

Projektet fick i somras en ny projektledare och det finns redan ett utkast till en avsiktsförklaring som skulle befästa planerna ytterligare enligt Hem och hyra.

Om svaren på enkäten kommer ha någon avgörande roll i beslutet kan Håkan Svärd, samhällsbyggnadsstrateg på Västerås stad och en av två ordförande i den gemensamma styrgruppen för projektet, inte svara på.

– Det är svårt att bedöma utan att ha kännedom om hur det här landar. Men det här momentet är jätteviktigt för att få mer kunskap om hur intresset ser ut och det kommer att vara ett viktigt underlag när politikerna ska ta ställning till hur vi ska gå vidare med frågan, säger Håkan Svärd till Hem och hyra.

Läs även: Flera kommuner kan ingå i ny bostadskö