Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås sörjer Orlandos döda

RFSL Ungdom och Transammans visade solidaritet på Djäkneberget.

För att hedra dem som mördades och skadades vid massakern i Orlando i Florida i går samlades människor från RFSL Ungdom och Transammans på Djäkneberget i kväll, måndag. De höll bland annat en tyst minut för offren och deras närstående.

Cirka 50 personer sköts till döds och 53 skadades i den värsta masskjutningen i USA:s historia.

- Det som har hänt drabbar oss alla i hela världen, säger Felix Lekare, vice ordförande i RFSL Ungdom Sverige.

- Vi ser ett ökat hot även här, bland annat i sociala medier. Det är inte mot enskilda människor, utan mot HBTQ-personer som grupp. Vissa vill begränsa våra rättigheter, vår rätt att få vara de vi är och att få älska de vi vill, säger Felix Lekare.

Annelie Salminen, Transammans ordförande, påpekar:

- Det är viktigt att säga att de drabbade på klubben inte bara var gay, utan även andra HBTQ-personer var där. Och straighta. Det här rör oss alla.

Uppslutnngen på Djäkneberget var inte så stor – runt 15 personer hade kommit när VLT var där vid 18-tiden.

- Vi la upp om det här mötet på Facebook först vid 13-tiden i dag. Men folk är med oss i tankarna även om de inte är här rent fysiskt. Många har gillat det här och vi har fått många hjärtan och kommentarer, säger Annelie Salminen.