Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås stad: Inget förslag finns för Mälarporten

Önskvärt att minska trafikvolymen genom Västerås

I en debattartikel 3 november skriver Peter Gustafsson, ordförande i bostadsrättsföreningen Mälartorget 2 att föreningen är oroad för en ökad trafikbelastning på Kungsängsgatan och att de vill ha mindre trafik vid bostadsområdet.

Västerås stad håller med Peter Gustafsson och föreningen om att det är önskvärt att minska trafikvolymen genom Västerås. Västerås står inför ett omfattande samhällsbyggande där det är viktigt att alla ska ha en god bostad och att näringslivets utvecklingsmöjligheter ska stödjas.

Under de närmaste åren kommer flera större projekt i perioder begränsa framkomligheten i staden i stort, bland annat längs Kungsängsgatan och Sjöhagsvägen. Vi är väl medvetna om att större bygg- och utvecklingsprojekt i staden som Mälarporten med Västerås nya resecentrum, utvecklingen av Västerås hamn och det pågående bygget av nya Lögarängsbadet under perioder skapar oreda i staden.

Vårt övergripande mål är att förbättra infrastruktur, trafiksituation och miljön i Västerås. Vi jobbar efter inriktningen att tyngre trafik inte ska gå genom staden och att området vid Östra hamnen och Lantmännens silo, som idag är ett industriområde om några år istället kommer vara ett område med kontor, bostäder och mötesplatser.

Det finns ännu inget förslag till detaljplan för Mälarporten, en detaljplan för resecentrum väntas gå ut på remiss våren 2018. Då har alla möjlighet att lämna synpunkter på den föreslagna planen.

Om ni vill, träffas vi gärna för att prata mer om detta.

Sanna Edling

projektchef för Mälarporten och Västerås Resecentrum

Patrizia Strandman

samhällsbyggnadsstrateg, Västerås stad

Läs mer: Fel att anpassa Kungsängsgatan till tyngre trafik

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel