Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås Summer Meet: Över 15 000 är intresserade av att delta

 
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Det finns två event på Facebook, ett officiellt och ett som har startats av en entusiast, och intresset för den nya bilträffen är tydligt. Totalt har över 15 000 anmält att de är intresserade av att delta i Västerås Summer Meet. "Jag får mer råg i ryggen när jag ser att det var så många som vill komma till Västerås", säger arrangören Klas Brink.

Nyligen lanserades den officiella Facebooksidan för Västerås Summer Meet. Där står det bland annat att träffen kommer att hållas på Johannisbergs flygfält från torsdagen den 6/7 till lördagen den 8/7 med bilbedömningar under fredagen och lördagen i flera klasser. Klas Brink utlovar även swapmeet med säljare.

Samtidigt finns en annan Facebooksida som fram till fredagsförmiddagen hade namnet "Västerås Summer Meet 2017" – och som i skrivande stund har över 5000 deltagare och 3000 som är intresserade av att delta – vilket är långt fler än det officiella evenemanget.

Det är inte arrangören Klas Brink som har startat det evenemanget. Flera har uppmärksammat detta genom att kommentera på Facebookevenemanget och är upprörda över att någon har "kapat" Klas Brink evenemang. Skaparen av eventet har efter kritiken bytt namn till "Vi som åker till Västerås Summer Meet 2017".

Jag är glad att han tog tag i att starta det här och han ska ha all heder.

Klas Brink har haft kontakt med mannen som skapat eventet.

– Killen som ligger bakom inbjudan hade meningen att få fler till Västerås. Vi har kontakt och en positiv dialog, säger Klas Brink och tillägger:

– Jag är glad att han tog tag i att starta det här och han ska ha all heder. Jag fick mer råg i ryggen när jag såg att det var så många som ville komma till Västerås.

Om båda eventen räknas samman har omkring 8 500 anmält att de tänker delta och över 7 000 att de är intresserade (med förbehåll för att flera kan ha anmält sig till båda eventen).

Det har bildats en kö av personer som vill stötta Klas Brink och hjälpa till att arrangera bilträffen i sommar. Just nu utgörs teamet endast av hans familj. Han beskriver det som "tufft" att planera ett så stort event, men är glad över att få så mycket stöttning.

– Det är många som har hört av sig som vill vara med, jag hade kunnat bilda ett team på 200 personer. Just nu är vi ett litet team men vi kommer att utöka allt eftersom behovet finns, säger han.

Vad sker i planeringen just nu – kan du avslöja något om träffen?

– Det kommer att se annorlunda ut i år. Hur kan jag inte säga. Jag vet vad jag vill göra, men allt måste vara klart innan jag kan gå ut med det. Jag hoppas verkligen att vi kan göra det här för västeråsarna på ett sätt så att de vill komma ut på fältet och titta, säger Klas Brink.

Än så länge står sig bilträffen i Västerås väl gentemot Power Big Meet i Lidköping. Ungefär 8 000 personer har anmält att de tänker delta i Power Big Meet, alltså färre än i bilträffen i Västerås, om de båda event som finns på Facebook räknas samman. Omkring 13 000 har anmält att de är intresserade (med förbehåll för att flera kan ha anmält sig till båda eventen).

Läs också: Klart: Så ska "nya Power Meet" heta