Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås svar om Kokpunkten

Inget nytt beslut har fattats av kommunfullmäktige, eller av någon nämnd, angående Kokpunkten. Därför finns det inget att ompröva. Så skriver kommunstyrelsen i Västerås i ett yttrande till förvaltningsrätten i Uppsala.

Västerås stad tycker att överklagandena från Leif Karlsson och Anders Lif ska avvisas,

De båda har krävt att domstolen ska pröva om tilläggsavtalet till samarbetsavtalet om Kokpunkten är lagligt.

Västerås kommun menar att tilläggsavtalet bara är ett verkställande av det tidigare beslutet om samarbetsavtal och därmed inte kan överklagas.

Kommunen påpekar också att samarbetsavtalet mellan Västerås stad och Peab fattades av kommunfullmäktige i december 2006 och har vunnit laga kraft. Då kan det inte heller överklagas.

Tilläggsavtalet skrevs under i april i år av Västerås kommun och Peab.

Stadsjurist Lena Grapp, som företräder kommunstyrelsen i frågan, hänvisar till kommunallagen som säger att kommunala beslut inte kan överklagas om de är av verkställande art.

Anders Lif som företräds av juristen Micha Velasco från företagarorganisationen Den nya välfärden har begärt att kommunens beslut ska inhiberas. Det sade förvaltningsrätten nej till den 29 juni.

Förvaltningsrätten kommer senare att avgöra hela målet.

Anders Lif har krävt att samarbetsavtalet ska upp-hävas. Han har hävdat att stadsdirektör Monica Eriksson var jävig när tilläggsavtalet skrevs, eftersom hon var styrelseledamot i Mälarstrandens utvecklings AB och att avtalet med Peab innebär stöd till en enskild näringsidkare vilket strider mot EU:s regler.