Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås villig att diskutera kanalen

Västerås kommunalråd Ulla Persson säger sig vara positiv till att stödja Strömsholms kanal.

– Strömsholms kanal är viktig. Inte minst ur turistsynpunkt, säger hon.

Det var i går som VLT kunde berätta att Kanalbolaget är i behov av ytterligare minst en miljon per år för att kunna bedriva och utveckla verksamheten på ett bra sätt.

Enligt styrelseordföranden Catarina Pettersson, kommunalråd i Hallstahammar, står kanalen inom några år vid ett vägskäl om några år där man måste bestämma sig för om kanalen kan drivas vidare på det sätt som i dag eller bara bli ett byggnadsminne.

En av lösningarna som de fyra ägarkommunerna, Hallstahammar, Surahammar, Fagersta och Smedjebacken, ser är att få med sig Västerås som en av delägarna. Skulle Västerås ställa upp på samma sätt som de andra kommunerna skulle det betyda en dryg halv miljon till per år till Kanalbolagets skrala kassa.

– Det här är ju ingenting som vi på något sätt har haft uppe på bordet. Men jag kan för min personliga del tycka att vi borde kunna samarbeta om den, säger Ulla Persson.

Men så lägger hon in en rejäl brasklapp.

– Det kanske inte alla gånger är fråga om reda pengar utan det kan göras på andra sätt som till exempel via vårt evenemangsbolag Västerås Company.

– Men jag är öppen för en diskussion, säger hon och bollar därmed tillbaka frågan till Kanalbolagets styrelse för ett initiativ i frågan.