Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 nya bostäder på nytt och fräscht Oxbacken

Oxbackens centrum ska få nytt liv med uppåt 100 nya lägenheter.

Annons

Det handlar om lägenheter i normala prisklasser, främst en-, två och trerummare. Nya Oxbackens centrum ska bli högre än det är i dag.

Oxbacken. Projektet har startats av Fastighetsbolaget Imperia Invest, som nu har köpt några av fastigheterna i Oxbackens centrum.

Några ritningar finns ännu inte och det är heller inte klart när de nya byggnaderna ska stå inflyttningsklara. Mycket återstår, inte minst alla bygglov.

Men även om projektet inte har kommit så långt så är det väl förankrat, enligt Imperia Invests vd Niclas Ericsson, som tillägger att både de lokala handelsföretagen och Västerås stad verkar mycket positiva.

– Det blir ett modernt och attraktivt nytt centrum med en blandning av butiker och bostäder.

Han tillägger att det inte handlar om lyxlägenheter, snarare bostäder för ”vanliga västeråsare”.

I dag andas Oxbackens centrum väldigt mycket 1970-tal. Det är ett platt centrum med mycket tegel. Det kan ses som lite bortkastat, eftersom det är fin utsikt från Oxbacken.

Framtidens centrum ska byggas högre än i dag. Hur högt är ännu inte klart, men de översta våningarna kan få sjöutsikt.

– Det kan bli ett superattraktivt bostadsläge. Jag har varit inblandad i många projekt i Västerås, men det här är nog det projekt som jag tror mest på och som jag tror kommer att bli mest spännande att jobba med.

Mer läsning

Annons