Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-åring frias från sexköp

Den 34-årige västeråsaren ertappades av polisen alldeles intill Stockholms slott, i sin bil, med byxorna nere och i sällskap av en prostituerad. Ändå friar en oenig tingsrätt honom från misstankar om sexköp.

Annons

Stockholmspolisens särskilda enhet mot människohandel observerade en kväll i september 2013 hur västeråsaren cirkulerade i bil i kvarteren vid Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan, den senare riksbekant för gatuprostitution. Polisen såg hur han kontaktade flera kvinnor som var kända prostituerade, pratade kort med dem och hur en kvinna slutligen följde med honom i bilen.

Polisen följde efter till Slottskajen/ Lejonbacken i Stockholm, alltså alldeles intill kungliga slottet och slog till.

Den 34-årige västeråsaren hade då byxorna nere vid knäna, uppenbarligen i full färd med sexuellt umgänge med kvinnan.

Västeråsaren åtalades för sexköp. En oenig Stockholms tingsrätt – nämndemännen – friar honom med motiveringen att den polis som förhörde kvinnan inte vittnade i tingsrätten. Även om polisen som förhörde västeråsaren intygar att kollegan sagt att kvinnan erkänt att hon var prostituerad bet det inte på tings- rättens majoritet som trodde på mannens förklaring att han inte betalat och inte visste att kvinnan var prostituerad. Rättens ordförande, rådmannen, ville dock fälla.

Mer läsning

Annons